Kupus dijeta - Dnevnik ishrane

Kupus dijeta

Kupus dijeta je jedna od najrasprostranjenijih i najpopularnijih dijeta kod nas, što zbog lakoće u pripremi, što zbog dostupnosti potrebnih sastojaka. Organizam jako dobro reaguje na nju, tačnije, kupus dijeta je više detoksikacija i čišćenje organizma, sa mršavljnjem, nego dijeta, što je i izdvaja iz ogromnog broja postojećih dijeta.Priprema:

5 velikih glavica crnog luka
2 zelene paprike
1 ili 2 konzerve celog paradajza
1 svežanj celera
1 velika glavica kupusa
1 kašika: Sočivo, pšenica, ječam i suvi grašak.
Posoliti, pobiberiti, staviti peršun ili neki drugi začin, ili ljute papričice (koje su puuune vitamina C) po želji. Preliti vodom, toliko da voda prekrije povrće, i kuvati dok povrće ne omekša.

Primer jelovnika

Prvi dan kupus dijete
Prvog dana pridržavanja kupus dijete, možete jesti sve vrste voća, osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija, pa na njih najviše obratite pažnju. Dakle prvog dana dijete sa kupusom, jedite samo supu i voće. Za piće možete koristiti nezaslađen čaj, nezaslađenu crnu kafu( nikako ness), voda.

Drugi dan kupus dijete
Svo povrće - količina nije ograničena, bitno je da ne budete gladni. Pokušajte da pijete što više vode u toku dana, ako je moguće 6-8 čaša, kako bi isprali višak mokraćne kiseline iz organizma. Obavezno je pojesti bar jedan tanjir supe, ali količina nije ograničena.

Treći dan kupus dijete
Jedite supu, i voće i povrće u količini koju želite. Izbegavajte krompir, posebno pečeni. Ako ste se prethodnih dana pridržavali gore navedenih uslova, trebalo bi da ste već smršali 2-3kg.

Četvrti dan kupus dijete
Pojedite do 3 banane u toku dana,obavezno supu, i pijte nemasno mleko u količini koju vi želite. Banane i mleko imaju puno kalorija i ugljenih hidrata, zato obavizno jedite supicu.

Peti dan kupus dijete
Petog dana kupus dijete možete jesti govedinu ( od 300 do 600g) i paradajz ( do 6 paradajza u toku dana). Potrudite se da popijete 6-8 čaša vode. Obavezno bar jedan tanjir supe!

Šesti dan kupus dijete
Govedina i povrće. Šestog dana kupus dijete, u neograničenim količinama možete jesti čorbu, govedinu i povrće.

Sedmi dan kupus dijete
Za sedmi dan kupus dijete možete jesti ntegralni pirinač i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Već pomenute namirnice možete jesti u neograničenim količinama, a supa je obavezna.

Popularne dijete

 • Dvonedeljna dijeta

  Dvonedeljna laka dijeta vam daje široke mogućnosti ishrane: jede se raznoliko – nema potrebe da se strogo kontroliše kalorijski unos ili ishrana veže za unos jedne određene namirnice. Možete jesti 4 puta dnevno, poštujući razumne količine hrane. Znate šta je razumna količina hrane? Ne?

 • Dijeta 10 posto

  Kako da izgubite 10% telesne težine za tri nedelje

 • Visoko proteinska dijeta

  Proteinska dijeta se drugačije naziva još i "Dijeta bez ugljenih hidrata" – upravo zato što se prilikom držanja ove dijete ograničava unos ugljenih hidrata, a pojačava unos proteina.

 • Dijeta 5 : 2

  Do sada ste imali samo prolazne efekte sa dijetama koje ste držali, a kilogrami su se, i pored sveg truda, vraćali? Da li biste voleli da, najzad, izprobate dijetu u kojoj ne morate da se odreknete slasnih zalogaja? E onda je dijeta 5:2 otkrivena upravo za vas, jer se lako drži a ne mora se „umirati od gladi“ Tokom sedmice, kod 5 : 2 dijete dozvoljeno je uobičajeno uzimanje hrane tokom 5 dana, naravno ne pre