Kupus dijeta - Dnevnik ishrane

Kupus dijeta

Kupus dijeta je jedna od najrasprostranjenijih i najpopularnijih dijeta kod nas, što zbog lakoće u pripremi, što zbog dostupnosti potrebnih sastojaka. Organizam jako dobro reaguje na nju, tačnije, kupus dijeta je više detoksikacija i čišćenje organizma, sa mršavljnjem, nego dijeta, što je i izdvaja iz ogromnog broja postojećih dijeta.Priprema:

5 velikih glavica crnog luka
2 zelene paprike
1 ili 2 konzerve celog paradajza
1 svežanj celera
1 velika glavica kupusa
1 kašika: Sočivo, pšenica, ječam i suvi grašak.
Posoliti, pobiberiti, staviti peršun ili neki drugi začin, ili ljute papričice (koje su puuune vitamina C) po želji. Preliti vodom, toliko da voda prekrije povrće, i kuvati dok povrće ne omekša.

Primer jelovnika

Prvi dan kupus dijete
Prvog dana pridržavanja kupus dijete, možete jesti sve vrste voća, osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija, pa na njih najviše obratite pažnju. Dakle prvog dana dijete sa kupusom, jedite samo supu i voće. Za piće možete koristiti nezaslađen čaj, nezaslađenu crnu kafu( nikako ness), voda.

Drugi dan kupus dijete
Svo povrće - količina nije ograničena, bitno je da ne budete gladni. Pokušajte da pijete što više vode u toku dana, ako je moguće 6-8 čaša, kako bi isprali višak mokraćne kiseline iz organizma. Obavezno je pojesti bar jedan tanjir supe, ali količina nije ograničena.

Treći dan kupus dijete
Jedite supu, i voće i povrće u količini koju želite. Izbegavajte krompir, posebno pečeni. Ako ste se prethodnih dana pridržavali gore navedenih uslova, trebalo bi da ste već smršali 2-3kg.

Četvrti dan kupus dijete
Pojedite do 3 banane u toku dana,obavezno supu, i pijte nemasno mleko u količini koju vi želite. Banane i mleko imaju puno kalorija i ugljenih hidrata, zato obavizno jedite supicu.

Peti dan kupus dijete
Petog dana kupus dijete možete jesti govedinu ( od 300 do 600g) i paradajz ( do 6 paradajza u toku dana). Potrudite se da popijete 6-8 čaša vode. Obavezno bar jedan tanjir supe!

Šesti dan kupus dijete
Govedina i povrće. Šestog dana kupus dijete, u neograničenim količinama možete jesti čorbu, govedinu i povrće.

Sedmi dan kupus dijete
Za sedmi dan kupus dijete možete jesti ntegralni pirinač i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Već pomenute namirnice možete jesti u neograničenim količinama, a supa je obavezna.

Popularne dijete

 • Medicinska dijeta

  Medicinska dijeta je navodno dobila svoj naziv iz razloga što se koristi kod obolelih od srčanih bolesti...

 • Brza dijeta sa lubenicom i dinjom

  Većina dijeta koje se baziraju na voću i povrću, osim što garantuju brz gubitak kilograma, takodje hrane naš organizam neophodnim nutrijentima i na taj način štite naše zdravlje. A ono što dinju i lubenicu čini superiornim u odnosu na drugo voće, jeste činjenica da sadrže visok procenat vode. Osim što će vas brzo zasititi, jelovnik zasnovan na ovom voću će vam pomoći da obezbedite svom telu dovoljnu količinu tečnosti posebno u vrelim, letnjim danima. 

 • Dijeta 5 : 2

  Do sada ste imali samo prolazne efekte sa dijetama koje ste držali, a kilogrami su se, i pored sveg truda, vraćali? Da li biste voleli da, najzad, izprobate dijetu u kojoj ne morate da se odreknete slasnih zalogaja? E onda je dijeta 5:2 otkrivena upravo za vas, jer se lako drži a ne mora se „umirati od gladi“ Tokom sedmice, kod 5 : 2 dijete dozvoljeno je uobičajeno uzimanje hrane tokom 5 dana, naravno ne pre

 • Roštilj dijeta

  Jesti ćevape i mršaviti i to je moguće
  Priprema hrane na roštilju, poznata je odavno. Tradicionalno hrana na roštilju se pripremala na vatri napravljenoj od suvog drveća, granja i uglja. Treba napraviti optimalan žar, koji daje visoku konstantnu temperaturu te podjednako peći meso sa obe strane i paziti da ne zagori. Ako neki delovi mesa ipak zagore, obavezno ih odstranite.